dilluns, 24 de setembre del 2012

Grimpow

Títol: Grimpow, el camí invisible
Autor: Rafael Ábalos
Editorial: Montena
Idioma: Català
Sinopsis:
L'hivern de l'any 1313, un jove anomenat Grimpow troba el cadàver d'un home a les muntanyes nevades de la comarca d'Úllpens. Aterrit per la sinistra troballa, Grimpowaviat descobrirà que el cavalller mort era portador d'un missatge enigmàtic i d'una pedra misteriosa que canviarà la seva vida i el seu destí.
L'autor:
Va nèixer a Archidona (Málaga) l'octubre del 1956, i és el tercer de vuit germans.La seva infància, com la de Tom Sawyer fou plena de somnis i aventures: amics i natura, cabanes, pesca en rius i estanys, focs nocturns i trencs d'alba prodigiosos. Va ser un bon lector durant l'adolescència i va apassionar-se amb clàssics de la literatura com Twain, Kipling, Stevenson, Swift, Poe... És potser per aquesta raó que li agrada escriure novel·les d'adventures. Malgrat que és advocat de professió. fa uns anys que va descovrir per casualitat que podia inventar històries, i fou aleshores quan va descobrir per casualitat que podia inventar històries, i fou aleshores quan va començar la seva relació amb la literatura; en va resultar una experiència màgica i inesperada. Va publicar dos novel·les en el segell Debate: "Bufo Soñador" i "El Visitante del Laberinto". I després va arribar "Grimpow", una novel·la que ja li ha donat més alegries del que podia imaginar. Avui el lector té l'última paraula.
I la meva opinió:
Grimpow és una novel·la d'aventures ambientada en els finals de l'edat mitjana, tracta una época de canvis, quan la sabiesa comença brillar en la llarga nit d'ignorànica que va ser la edat mediaval. Parla de cavallers, de bandits, de donzelles i savis, de guerra, odi, amistat i amor. Vaja que m'ha fet enyorar Eragon.
El gran problema d'aquest llibre però ha sigut que no m'ha aconseguit enganxar, normalment que llegeixo un llibre estic envoltada d'una bombolla que fa que ho oblidi tot, ja no sóc la Nel·la,sino paraules lletres, imatges i històries que es van formant dins del meu cap. Però Grimpow amb Grimpow la bombolla tenia un forat que feia que no pogués estar el cent per cent dins de la història.Imagino que dos motius perquè això passés són que tenia un altre llibre nou que em cridava a la tauleta de nit i que la majoria de coses que apareixen el llibre les acabo de estudiar a història. Això no significa que no m'hagi agradat, i com casi sempre el recomano.