divendres, 24 de febrer del 2012

La filla del mar

La filla del mar es un altre llibre que m'han fet llegir a l'escola.
Títol: La filla del mat
Autor: Àngel Guimerà
Editorial: Educació 62
Gènere: Dràmatic (obre de teatre)
Sinopsis (contraportada):
La filla del mar-estrenada a Barcelona l'any 1900- representa juntament amb Maria Rosa i Terra baixa, la fita més important de l'època de màxima plentiud creativa de Guimerà. La filla del mar és un drama realista en què , a través d'una prosa col·loquial, l'autor analitza minuciosamentles passiona humanes.










Sobre l'autor:
(1845-1924) és l'autor dramàtic per excel·lència de la Reniexença. Lluita per la realització d'una obra poètica i teatral digna i d'imapcte popular. Amb la influència del Romanticisme tardà, es converteix en un poeta premiat als Jocs Florals- Benaviat, s'adona de les possibilitats públiques i professionals del teatre: crea una producció escènica en la qual destaquen la tragèdia romàntica (Mar i cel 1888) i el drama realista (Maria Rosa, 1894; terra baixa, 1897; La filla del mar, 1900). L'èxit de la seva obra i el reconaixement internacional (traduccions, òperes i versions cinematogràfiques) l'han convertit en una figura essencial de la literautura catalana.

I la meva opinió:
M'ha agradat molt i la veritat no n'estava conveçuda. Però la manera d'expressar-se de Guimerà fa que realment sentís que en contes de llegir-ho estiguis en una butaca de algun teatre de Barcelona contemplant l'obra de teatre.
La història resulta bonica, divertida, molt passional... I com diu la meva professora de català es com una telenovela però del segle XVII.
Treballa les passions humanes de l'amor a l'odi, passant per la gelosia. Sobretot la gelosia, ja que tota la història es moguda per aquest sentiment.
Tracta també, temes com el racisme, el voler suprimir a la gent diferent, el món mariner...
Realment ha resultat una lectura entretinguda i interessant que recomano.