dimecres, 8 de febrer del 2012

R y Julie

Un altre regal de reis. Gràcies tiet Joan! Una manera brusca però bona de fer-te plantejar si realment estàs vivint la teva vida...

Títol: R y Julie (¿Qué ocurre cuando el amor atraviesa un corazón helado?)
Autor:Isaac Marion
Editorial: Reservoir Books
 Sinopsis (contraportada):
"Me llevo una mano al pecho,  sobre el corazón. Mi "corazón".¿Todavía representa algo ese penoso órgano? Permanece inmóbil, sin bombear sangre, sin la más mínima utilidad, y sin embargomis emociones todavía parecen originarse entre sus frías paredes. ¿Que me pasa? ¿Me lo estoy imaginando todo? ¿Es un placebo?¿ Una ilusión optimista? En cualquier caso siento que el encefalograma de mi vida se altera, formando montañas y valles con los latidos de mi corazón."
R es algo peculiar. Intenta pasárselo bien, pero es demasiado sensible y a veces se entristece. Tampoco ayuda que esté muerto, o casi muerto. Se pasa los días vagando por el aeropuerto abandonado donde vive sin saber que muy bien que sentido tiene su existencia.  Hasta que conoce a Julie.
R y Julie es un guiño moderno al clásico de Shaekspeare  Romeo y Julieta, es una historia de amor que esconde una fábula acerca de cómo vivimos dormidos en estado casi catatónico, hasta que el amor irrumpe en nuestras vidas.



Sobre l'autor:
Isaac Marion va nèixera Seattle el 1981. Ha escrit contes i algunes novel·les, que s'ha autoeditat i li han portat cert èxit.
R y Julie es la primera que ha donat el doble salt editorial i cinematogràfic.




I la meva opinió:
M'ha agradat molt,tot i que als primers capítols tenia els meus dubtes.
Ha, però, aconseguit sorprendre'm. El personatge de la Julie resulta diferent i interessant; no es el típic:  noia débil i bonica que s'ha de protegir constanment (sí, com la Bella Swan ) o que s'ha de rescatar d'una torre sinò que serà ella la que intentarà salvar el R de la mort i de pas a la resta del món.
També es una bona manera de fer-te  reflexionar, perquè per ser zombie no cal ser mort, només cal oblidar els teus records, el teu nom o qui ets realment.
Tot i que tinc que dir que el llibre recorda molt a The Host (Stephene Meyer), una extreterrestra invaeix el cos d'una humana, s'enamora del mateix noi que ella i durant tot el llibre mantenen converses mentals R també manté converses mentals amb el cervell que s'ha menjat que resulta ser el ex-novio de la Julie. Tot i les similituds aquestes converses resulten molt interessants i divertides.

 Una història d'amor diferent però inolvidable.