dijous, 5 de juliol del 2012

Divergent

Títol: Divergent
Autora: Veronica Roth
Editorial: Estrella Polar
Idioma: Català
Sinopsis:

Una decisió
determina els teus amics
Una decisió
defineix les teves creences
Una decisió
marca la teva lleialtat
Una decisió
et pot canviar per sempre
La ciutat de Chicago està dividida en cinc faccions i cadascuna d'elles es dedica a cultivar una virtut en particular: Honestadat, Abnegació, Intrepidesa, Amistat i Erudició. Als setze anys, els joves han d'escollir de quina facció volen formar part definitivament. La Beatrice dubta entre quedar-se amb la seva família o ser qui realment és. no pot tenir les dues coses. I prendrà una decisió que sorprendrà a tothom, sobretot a ella.
Sobre l'autora:
Veronica Roth té només 22 anys. La seva biografia literària ha de ser necesàriament breu. Nascuda en un barri perifèric de Chicago, va estudiarescriptura creativa a la Universitat de Northwestern i va escriure DIVERGENT mentre hauria de haver estat fent els deures. Va ser una bona elecció;  però segurament farà que quan arribi el moment, li sigui difícil convèncer els seus fills de la importància de fer la feina de l'escola.

I la meva opinió:
Desde el comançament que he quedat enganxada a la història, que ho he de  dir, recorda molt als jocs de la fam. Però per el meu gust es a la seva manera encara més esgarifós que aquests. Als jocs de la fam es maten entre ells perquè es veuen obligats, aquí, tot i que hi han més opcions, alguns personatges trien fer mal.
La protagonista es poc habitual, no es la típica noia bona i una mica estúpida, ni tan sols es guapa, i pot arribar a ser cruel i dura.No estic segura de si això m'agrada, per una banda t'alegres de que la truita per fi es gira, però per l'altre l'acabes odiant, a la seva manera, per molt abnegada que sigui, també es una mica dolenta.
Tot i així m'ha agradat molt i el recomano.
Quina facció creieu que escollirieu? Erudició, Abnegació, Intrepidesa, Franquesa o Amistat?