dimarts, 28 d’agost del 2012

Dràcula

Hola!
Avui us porto la ressenya de la lectura d'estiu obligatòria de l'escola (és a dir Dràcula).
Títol: Dràcula
Autor: Bram Stoker
Editorial: Alianza
Idioma: Castellà
Sinopsis:
Leyenda llevada al cine en numerosas versiones y secuelas, Drácula es una novela que sintetiza de forma inigualable varias de las más profundas pulsiones del ser humano- la vida, la muerte, la sexualidad - en sus más diversas y ambiguas manifestaciones, como el bien y el mal, la luz y las tinieblas, la entrega no deseada pero irresistible, para alumbrar finalmente un relato fascinante que es un clásico indiscutible de la literatura de terror.
L'autor:
El irlandés Bram Stoker nació en 1847 y estudió en el Trinity College. Después de trabajar como funcionario durante ocho años, abandonó esta ocupación para trabajar en el mundo del teatro y dedicarse a la literatura. Murió en 1912.
I la meva opinió:
He de dir que el fet que el Dràcula i la Mina no tinguessin cap història romàntica m'ha decebut una mica (bè potser si que la van tenir, però el llibre no ho dona a entendre), tot i així desde casi el primer moment he quedat enganxada en les intrigues que ens narra Stoker. I el fet de que tot siguin cartes, noticies o diaris dels protagonistes fa que la història encara sigui més real.
Només llegint el llibre t'adones que la inteligència de Bram Stoker era notable, la precisió i certesa amb que uneix les diferents històries ho demostren. Però trobo que són diaris massa treballats i bonics, massa decorats amb paraules boniques per estar escrits en els moments de més terror de la vida dels pobres personatges.

També resulta interessant, l'estudi psicològic que fa dels personatges, per exemple del boig de Renfield obssesinat en menjar mosques i altres animalets repugnants per (segons ell) poder viure més temps (la sang és vida...).
El recomano.




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola soc el Falcó, increible la teva opinió eh, de veritat!! Molt bo el blog, ara l'estic miraant des de el mobil aixi que no hem puc posar com a seguidor a casa ho fare, eeeeee!! Inclus pot ser que llegeixi dracula ;) a cuidarse guapa!!

Marta ha dit...

oohh!Gracies, però tampoc hi ha per tan!