dimarts, 4 de desembre del 2012

La llum de tunguska

Títol: La llum de tunguska
Autor: Víctor Panicello
Editorial: Estrella Polar
Idioma: Català
El pots trobar: A la biblioteca Pau piferrer, Vilassar de Dalt
Sinopsis:
Que va causar a l'any 1908 a Tunguska una explosió d'una potència equivalent a més de 1000 bombes atòmiques? Què tenen en comú una misteriosa xaman, un cruel agent de la KGB i un jove irlandès a qui han implantat un neurotransmissor contra la seva voluntat? Què passaria si poguéssim saber quins són realment els sentiments dels altres? Qui ha provocat en realitat l'actual crisi econòmica global?
Aquests són alguns dels elements d'una fascinant història que ens portarà al llarg de més d'un segle fins a l'any 2055, quan els governants del món decideixen dur a terme un cruel experiment social per controlar la llibertat de les persones.
Víctor Panicello ens sorprèn de nou amb una apassionant història carregada d'intriga. Personatges reals i de ficció fets històrics i una excel·lent trama de ciència ficció s'entrellacen de forma natural en una història inquietanment creïble.
L'autor:
Va nèixer a Barcelona el 1963 i és llicenciat en Dret. Ha treballat com a jusrita en àmbits públics i privats així com a la universitat, en el camp de les noves tecnologies. La seva passió per escriure va lligada a la narrativa juvenil. Ha publicat diverses novel·les plenes de realisme i d'històries properes. Tot despertant la lluna, Des de Saturn.com (Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil 2003) i La mort també deixa cicatrius ( publicat també a Estrella Polar).
I la meva opinió:
És una novel·la... interessant. Planteja la idea de una societat dominada, sense llibertat ja que tots els seus sentiments són públics per a tothom. De cop i volta qualsevol persona pot saber quan et sents excitat, malhumorat o tens pensaments en contra del govern. La història està ben pensada, tracta temes tan actuals com ara la crisis, fent especulacions del que passarà més endavant (una mica arriscades, segur que ara l'autor es deu estar donan cops al cap contra la paret al veure que Obama ha tornat a ser escollit, al contrair de la seva història.)
Se m'ha fet massa pesat, la introdució es massa llarga, jo hagués preferit que comences al 2055 directement, però aquesta introducció es el que fa que sigui especial. I al final m'he quedat amb ganes de més.


Curiositat:
Realment hi va haver una explosió a Tunguska amb la poténcia de 1000 bombes atòmiques. Encara no es sap que va provocar la explosió, encara que hi han diverses teories com un meteorit, un cometa... la meva opinió? és molta casualitat que aquesta exploció s'hagi produït en un dels llocs menys poblat de la Terra. Us recomano que veieu aquest vídeo si més no el principi.