dijous, 7 de febrer del 2013

Las venatajas de ser un marginado

Títol: Las venatajas de ser un marginado
Autor: Stephen Chobsky
Editorial: Alfaguara
Idioma: Castellà
Títol original: The perks of being a wallflower
Sinopsis:
Viure al marge ofereix una perspectiva única.
Però sempre arriba el moment d'entrar en escena i veure el món des de dins.
Charlie és un noi realment especial: llegeix moltíssim, no surt amb amics ni amb noies i reflexiona sobre el món des de un punt de vista molt particular. La seva ingenuïtat, la seva incapacitat per a relacionar-se normalment i la seva extrema sinceritat li creen més d'un problema, especialment ara que el seu únic amic a mort. Conèixer a Sam i a Patrick, els nois més populars i vitals de l'institut, provocarà un gir radical en la seva vida que el submergirà de ple en l'adolescència.

L'autor:
Stephen Chobsky (1970, Pittsburgh) és escriptor, guionista, productor i director de cinema. Va ser productor i guionista de la serie Jericho.



I la meva opinió:
Fa molt de temps que un llibre no m'ha impactat tan com las ventajas de ser un marginado. Encara que al principi no acabava d'entrar a la història, al final el que m'ha costat ha sigut sortir-ne.
És una barreja del llibre Un mundo para Mathilde   i Submarine, amb un toc de El arte de pasar de todo. Parla de la violència de gènere, els abusos, del suïcidi, l'homosexualitat, les drogues, els embarassos adolescents... vaja tots els temes que s'han de tractar, que has de conèixer, i tot des de el punt de vista d'en Charlie un noi tendre, sensible, innocent i incapaç de involucrar-se. Almenys al principi del llibre.
La història està ambientada als anys noranta. Els autèntics protagonistes d'aquesta novel·la són la música (Els Beatles, The Smiths, Pink Floyd, Paul Simon i Art Garfunkel...) i els llibres( El guardián entre el centeno, Peter Pan, matar a un ruiseñor i molts més). U
 És la vida, normal i corrent, vista des de un punt de vista completament diferent.
El recomano!